Van oorsprong is Calpe een pittoresk vissersdorpje. Tegenwoordig is het een levendige badplaats met mooie, brede stranden, een lange boulevard en een jachthaven. Het kenmerk van Calpe is de 332 meter hoge krijtrots, Peñón de Ifach, die steil uit zee steekt en van kilometers afstand te zien is.

Het strand Playa de la Fossa o Levante in Calpe is een prachtig zandstrand met mooi aangelegde boulevard. Zeer proper strand dat dagelijks in alle vroegte wordt schoongeveegd.

Een ideale boulevard om te flaneren met verschillende winkeltjes en cocktailbars met een prachtig uitzicht.
Je kunt er ook je favoriete restaurant voor de avond alvast selecteren. Er is keuze genoeg.

Het strand is heerlijk. Niet al te diep en er zijn leuke klimdingen voor kinderen, een kleine kermis, drijvende speeltuin met glijbanen, een klimrek op het strand van touw. Ook een discotheek voor de wat oudere jeugd. Kortom veel mogelijkheden voor je verblijf.

Prachtig uitzicht op de rots Ifach.

Het strand Playa Arenal-Bol is een perfect fijn zandstrand met op sommige plekken palmen en ook toiletten en kinderspeeltoestellen.

Je kunt een heel eind wandelen langs de gezellige promenade met af en toe een tussenstop tot aan de Penõn de Ifach. Onderweg zijn er fitnesstoestellen. De promenade is zeer verzorgd.

Calpe bij maanlicht, romantisch strandvakantie zuid Spanje