Samen met Alicante is Valencia één van de twee toegangspoorten tot de Costa Blanca.
Valencia ligt ca anderhalf uur rijden van Calpe en is heel geschikt voor een citytrip.

Mercado Central
Voor wie van vis, vlees en fruit houdt is dit een mooie markthal.
Een keur aan dagverse producten, smaken en kleuren in een historisch pand. Het aanbod kan zelfs tot keuzestress leiden: je weet niet wat te kiezen. Kan de vergelijking met La Boccaria in Barcelona probleemloos doorstaan.
Het is centraal gelegen en het is aan te raden er ’s morgens vroeg naar toe te gaan. Later op de dag kan het er erg druk zijn. Open van 7.00-15.00u.

Turia Tuinen
Een ander hoogtepunt van Valencia is te vinden in de drooggelegde rivierbedding van de Turia, ook wel bekend als de Turia Tuinen.
De droge rivierbedding is omgetoverd tot een ijzersterke uiting van moderne stedenbouw en architectuur. Prachtige gebouwen omsloten door weidse plantsoenen met waterpartijen.
Zodra je het park in wandelt of fietst voel je de rust. Een groene long midden in de stad.
Aan het eind van de Turia ligt

Bioparc Valencia
Prachtig uitgewerkt Bio-dierenpark met respect voor natuur en dier, waarbij respect voor de natuurlijke habitat van diverse (bedreigde) diersoorten optimaal wordt nagebootst. De filmdocumentaire ‘the heirs of the arc’ en de dierenshow in het amfitheater zijn zeer de moeite waard.

Oceanografic is meer dan alleen maar aquaria, het heeft een prachtig zeeaquarium.
Gedeeltelijk bovengronds en gedeeltelijk ondergronds zie je dolfijnen, haaien, manta’s etc. aan je voorbij trekken. Ondergronds loop je door een redelijk lange glazen tunnel, waarbij je het idee krijgt dat je over de zeebodem wandelt en diverse grote en kleine vissoorten je aan alle kanten passeren.
Verder vind je er ook zeeleeuwen en zeehonden, pinguïns .